Raparperi-mascarponepiirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 150 g voi
- 1½ dl sokeri
- 4 dl vehnäjauho
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl ruokasooda
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 dl piimä
- 1 kananmuna
Täyte:
- 500 g Galbani Mascarpone tuorejuusto
- 2 dl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 2 kananmuna
- 200-300 g raparperi
Kevät on täällä ja pian myös kevään ensimmäiset raparperit.
Leivo upea piiras kevään juhliin täyteläisestä ja herkullisesta mascarponejuustosta.
Raparperi-mascarponepiirakka
8 annosta
Pohja:
150 g sulatettua voita
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
500 g Galbani Mascarpone tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200-300 g raparperia
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
Jaa seos kahteen osaan siten, että toisessa on 2/3 ja toisessa 1/3.
Lisää isompaan osaan piimä ja rikottu muna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Mascarpone tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja rikotut munat keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle raparperit ja lopuksi vielä muruseos.
Kypsennä piirasta 200-asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa jäähtyneenä.