Raparperi-mascarponepiirakka

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

97 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 150 g voi
  • 1½ dl sokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 dl piimä
  • 1 kananmuna
Täyte:
  • 500 g Galbani Mascarpone tuorejuusto
  • 2 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 2 kananmuna
  • 200-300 g raparperi

Kevät on täällä ja pian myös kevään ensimmäiset raparperit.
Leivo upea piiras kevään juhliin täyteläisestä ja herkullisesta mascarponejuustosta.

Raparperi-mascarponepiirakka
8 annosta

Pohja:
150 g sulatettua voita
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
500 g Galbani Mascarpone tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200-300 g raparperia

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
Jaa seos kahteen osaan siten, että toisessa on 2/3 ja toisessa 1/3.
Lisää isompaan osaan piimä ja rikottu muna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Mascarpone tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja rikotut munat keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle raparperit ja lopuksi vielä muruseos.
Kypsennä piirasta 200-asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa jäähtyneenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä