Pullarinkelikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ihanasti kardemummalla maustetuista pullanmakuisista rinkeleistä valmistat ihastuttavan pullarinkelikakun.
Koristele kakku raikkailla kauden marjoilla.

Pullarinkelikakku
noin 8 annosta

2 Keski Pullanmakuista rinkeliä
n. 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita

Täyte:

5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria
½ dl vettä tai sitruunanmehua

Pinnalle:

n. 5-7 dl marjoja (esim. punaherukoita, mustikoita ja vadelmia)

Halkaise pullanmakuiset rinkelit.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoan pohja leivinpaperinpalalla.
Laita halkaistut rinkelit leikkauspinta ylöspäin vuoan pohjalle.
Täytä kolot rinkelinpaloilla.
Kostuta rinkelit vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kaada päälle mustikat tasaiseksi kerrokseksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunarahka, vaniljasokeri ja sokeri. Tarkista maku.
Kuumenna vesi tai sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita tasaiseksi lusikalla ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku varovasti vuoasta veitsellä reunan ympäri pyöräyttäen.

Siirrä tarjoiluvadille ja laita kakun päälle keko tuoreita marjoja.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä