Piparipullat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Piparipullat ovat olleet yksi toiveresepteistä. Mukava joulun kahvipöydän herkku.
Piparipullat
n. 12 kpl
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
78 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
Väliin:
500 g piparkakkutaikinaa
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
Dr.Oetker valmista sokerikuorrutetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää ruokokidesokeri, muna, suola, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan lopuksi jäähtynyt voisula.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Vaivaa taikinaa hetki ja kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kaulitse piparkakkutaikina saman kokoiseksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle.
Kääri tiukalle rullalle, leikkaa muutaman sentin levyisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai viinerivuokiin. Voitele munalla.
Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.
Pursota jäähtyneiden pullien pinnalle sokerikuorrutetta.