Paholaisen suupalat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mieleen muistui Paholaisen kakku jota tässä taannoin kesällä kokeilin. Se maistuu ihanan suklaiselta vaikkei ohjeessa suklaata olekaan. Samalla ohjeella tein minimuffinipellillä pieniä suupaloja sillä erotuksella, että pursotin muffinien sisälle tyllalla aprikoosihilloa. Nämä olivat tosi ihania!
Ohjeesta tulee minimuffinipellillä paistettuna noin 60 muffinia.
Paholaisen suupalat
175 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl siirappia
60 g jauhettua mantelia (itse käytin Wienernougat crushia)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
1 dl kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa
Sisälle: aprikoosihilloa
Kuorrutus:
2 valkuaista
225 g tomusokeria
4 rkl vettä
1/2 tl sitruunamehua
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kulhon pohjalle munien rakenne rikki. Mittaa mukaan loput aineet ja hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se muffinivuokiin. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa.
Valmista kuorrutus vesihauteessa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja vatkaa vesihauteessa kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja kauniin kiiltävää.
Pursota muffinien sisälle aprikoosihilloa ja levitä marenkikuorrute pinnalle tai pursota se.