Omena-kinuskitorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ohje on muistaakseni Pirkan leivontakirjasta. 

Omena-kinuskitorttu

pohja:

200 g digestivekeksejä
100 g margariinia
1 tl kanelia
 

pinnalle:

1 3/4 dl kinuskikastiketta
120g pekaanipähkinöitä

omenatäyte:

4-6 vihreää omenaa
50 g margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

tuorejuustotäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

1-2 dl vispikermaa
1/4 dl kinuskikastiketta

Kuori
omenat ja poista niistä siemenkodat.

Leikkaa omenat ensin neljään osaan
ja sitten ohuiksi viipaleiksi.

Sulata margariini isossa kattilassa ja
sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

Lisää omenat hyvin
sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat
ovat pehmeitä.

Anna seoksen jäähtyä.

Hienonna keksit pohjaa varten.
Lisää sulatettu margariini ja kaneli, sekoita tasaiseksi.

Leikkaa
irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Voitele vuoan
reunat.

Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista 200
asteessa n. 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Säästä
muutama pekaanipähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi.

Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan
päälle.

Valmista tuorejuustotäyte.

Sekoita tuorejuuston joukkoon muna,
sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri.

Kaada omenatäyte pohjan päälle
ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte.

Paista 175 asteessa n. 30
minuuttia.

Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja
levitä kakun päälle.

Koristele kinuskikastikkeella ja
pekaanipähkinöillä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä