Nyhtöpulla
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nyhtöpullat ovat hauskan näköisiä pullia, joiden täytteeksi voit laittaa erilaisia pähkinöitä tai manteleita ja kätkeä joukkoon kuivattuja hedelmiä tai sitrushedelmän raastetta. Voit valmistaa hauskoja annospullia tai yhden ison pullan leipävuokaan tai vaikkapa pyöreään kakkuvuokaan.
Nyhtöpullat
14-20 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
50-100 g sulatettua voita
Dansukker Väriraesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja anna liueta joukkoon.
Lisää kardemumma, Siro erikoishieno sokeri ja muna sekoittaen.
Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois.
Kaulitse taikina suorakaiteen mallisiksi levyiksi ja leikkaa ne taikinapyörällä noin 5×5 cm kokoisiksi paloiksi.
Voitele palat voisulalla.
Laita 5-6 palaa päällekkäin ja nosta ne pystyasennossa pieniin metallisiin leivosvuokiin.
Ripottele pinnalle väriraesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit ripotella pullalevyjen väliin myös esimerkiksi kuivattuja marjoja ja pähkinä- tai mantelirouhetta.
Nyhtöpulla
1 kpl
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ tl kardemummaa
(1 muna)
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
50 g sulatettua voita
1 dl mantelirouhetta
½- ¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl kuivattua appelsiinin kuoriraastetta tai hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta
Pinnalle:
kananmunaa voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, taloussokeri, kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi.
Leikkaa levystä taikinapyörällä tasakokoisia suorakaiteen mallisia paloja, jotka ovat leipävuoan korkuisia ja levyisiä.
Voitele palat sulatetulla voilla.
Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja fariinisokeria, sekä kuivattua appelsiinin kuoriraastetta.
Nosta paloja perätysten vuokaan limittäin.
Anna kohota uudelleen. Voitele kananmunalla.
Paista 200-225 ?asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, tai kunnes pulla näyttää kypsältä.