Marenkiset sitruunakuppikakut

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 4 kananmuna
  • 4 dl sokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • 1 ½ dl perunajauho
  • 2 tl Dr.Oetker Leivinjauhe
  • Dr.Oetker Vaniljatanko
  • 1½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeri
  • 1-2 tl sitruunan raastettu kuori
  • 200 g maitorahka
  • tuorejuusto
  • 150 g voi
  • juokseva margariini
  • 150 - 200 g lemon curd -sitruunatahna
  • 4 kpl munanvalkuainen
  • 1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromi
  • ½ dl Dr.Oetker Mantelilastu

Sitruunan ja marengin liitto on täydellinen. Tunnetun sitruuna-marenkipiiraan lisäksi se toimii loistavasti myös kuppikakuissa. Nämä herkulliset leivonnaiset sopivat korvaamaan myös täytekakun. Kokeile ja ihastu!

Marenkiset sitruunakuppikakut
10-12 isoa kuppikakkua

4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai 1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1-2 tl sitruunan raastettua kuorta
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
150 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Täyte:
150-200 g lemon curd -sitruunatahnaa

Pinnalle:
4 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromia
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai ½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

½ dl Dr.Oetker Mantelilastuja

Lisäksi:
10-12 kpl Dr.Oetker Isoja muffinivuokia (erikoisvahva laatu)

Säädä uuni 200 asteeseen.
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Jaa 2/3 taikinasta muffinivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan sitten noin teelusikallinen lemon curdia.
Jaa loppu taikina päälle siten, että tahna peittyy.
Paista 200-asteisessa uunissa  keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeri.
Mausta seos sitruuna-aromilla.

Pursota marenki isopäisellä tyllalla muffinien pinnalle.
Ripottele päälle mantelilastuja.
Laita vielä 200 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä