Mansikkamarenki-kaakaokeksit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pikkuleivät kuuluvat useisiin juhlapöytiin.
Niiden valmistuksessa voit käyttää mielikuvitusta.
Tämän pikkuleivän kansi on ihanaa mansikkamarenkia ja pohja murotaikinaa, joka on maustettu kaakaojauheella.
Väliin on vaahdotettu kuohkea mansikkamousse.
Mansikkamarenki-kaakaokeksit
noin 60 kpl
Kaakaomurokeksit
noin 60 kpl
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 muna
1 dl kermaa
Mansikkamarenkikeksit
noin 60 kpl
4 munanvalkuaista
5 dl mansikanmakuista tomusokeria
150 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
Täyte:
1 pss Dr.Oetker Mansikka Mousse-jauhetta
2 1/2 dl maitoa
1 dl kermaa
Sekoita puuhaarukalla kulhossa sulatettu voi, sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää muna ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pursota taikinasta noin kahden euron kolikon kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten
Sekoita joukkoon mantelijauhe.
Pursota marenkiseoksesta kahden euron kolikon kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 125 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Tyhjennä Mansikka Mousse -jauhe kulhoon.
Lisää joukkoon maito ja kerma.
Vaahdota seosta noin kolmen minuutin ajan.
Lado kaakaomurokeksit nurinpäin työlaudalle tai tarjottimelle. Pursota pieni keko täytettä kaakaomurokeksin päälle ja paina kanneksi mansikkamarenki.
Täytä loput keksit samaan tapaan.
Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.