Mämmi-rahkapullat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Mämmi-rahkapullat sopivat pääsiäispöytään. Perinteisestä rahkapullasta löytyy mämmisilmä, jonka voit halutessasi piilottaa kokonaan rahkan alle tai sekoittaa rahkan joukkoon. Ihan kuinka haluat.
Mämmi-rahkapullat
20 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
200 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua
n. 1 dl mämmiä
Voiteluun:
1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
Lisää joukkoon kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois.
Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi ja leikkaa molemmat tangot kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä pikkupulliksi ja kohota liinan alla.
Paina juomalasilla syvennykset pikkupulliin.
Sekoita maitorahka, sokeri, muna, vaniljasokeri ja sitruunanmehu keskenään.
Jaa rahkaseos koloihin ja laita jokaiseen vielä nokare mämmiä.
Voitele pullan reunat munalla ja paista 200-225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.