Mamman raparperipiiras
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- margariini
- 2 kananmuna
- 3 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
- 1 tl leivinjauhe
- 2-3 raparperinvarsi
- 200 g kermaviili
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 dl sokeri
- tomusokeri
Mamman raparperipiiras
8-10 annosta
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Lisäksi:
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitettu Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
Jatka kypsentämistä 200 -asteisessa uunissa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja se on hyytynyt.