Kahvinmakuinen kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

 

Perheemme vakkarileipomuksiin kuuluu mokkapalat. Tämä on hieman mukaeltu ohje, Wienernougat crush teki pohjasta todella hyvän makuisen.
Tällä kertaa testasin miten reunavuoassa onnistuu paistaminen. Hyvin onnistui. Se tekee vuoasta monipuolisemman, kun sitä voi käyttää monella tapaa.

Saman voi tehdä uunipellille, mutta siitä tulee tietenkin matalampi.
Jos käytät reunavuokaa, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta voideltu vuoka sen päälle. Taikinasta saattaa valua hieman vuoan ulkopuolelle, mikäli pelti ei ole aivan tasainen.


Kahvinmakuinen kakku

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia
1,5 dl maitoa
1 pss Fazerin Winernougat crushia tai reilu desi pähkinä-tai mantelirouhetta

Päällä:
n 300 g tomusokeria
0,5 dl kahvilikööriä
1 tl pikakahvijauhetta liuotettuna 1 ruokalusikalliseen vettä

1-2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon sula margariini, maito ja Wienernougat crush.

Kaada taikina reunavuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista peltiversio 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kakku hieman matalammassa lämpötilassa hieman pidempään.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, kaada seos lämpimän pohjaosan päälle.

Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljajäätelöä tai vaahdotettua kermaa tai vaniljavaahtoa.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä