Kahvikissan banaanikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

78 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information



No niin, nyt ehdin kirjoittamaan ohjetta. Tämä ohje löytyi äidiltäni
saamasta leikekirjasta. Sitä oli pakko kokeilla, sillä hedelmävadillani
lojui taas tummuvia banaaneja. Yleensä teen niistä banaanikakun, mutta
nyt tein tällaisen version. Ensin hämmästelin ainesten määrää
tavalliselle 50 senttiselle uunipellille. Tein kuitenkin ohjeen mukaan,
pellissäkin laidat vielä riittivät. Pohjasta tuli 4 cm korkea ja
älyttömän mehevä. Täytteessä ei juurikaan kahvin maku tullut esiin,
joten kannattaa tehdä sitä varten erittäin vahvaa kahvia. Tällä
ohjeella voisi tehdä hyvin myös kakun 60 senttiä leveällä pellillä.

Kahvikissan banaanikakku


300 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania
1 dl vahvaa kahvijuomaa


Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
4 rkl kahvia tai kahvilikööriä

Koristeeksi:
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita

Vaahdota
rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit
yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n 25 minuuttia. Sekoita
notkea kuorrute tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle.
Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele kahvinpapumakeisilla.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä