Caneles -vaniljalla ja appelsiinilla maustetut kakut

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Caneles-leivonnaiset ovat myös joulupöytään sopivia appelsiinilla maustettuja pikkukakkuja. Niissä maistuu appelsiinin lisäksi rommi.

Huomioi, että näiden leivonnaisten valmistus vie aikaa kaksi päivää!

Caneles –vaniljalla ja appelsiinilla maustetut kakut
20 kpl

50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
1 tl merisuolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 tl vaniljajauhetta
5 dl tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 munankeltuaista
3 rkl tummaa rommia tai rommiaromia varovasti annostellen
1 rkl muscovadosiirappia
yhden appelsiinin kuori raastettuna

Vuokiin:
25 g voita

Sekoita kattilassa voi, maito ja suola.
Anna kiehahtaa. Lisää vaniljajauhe ja vaniljasokeri juuri ennen kiehumispistettä.
Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Mittaa jauhot ja tomusokeri ja siivilöi ne kulhoon.
Lisää munat ja munankeltuaiset jauhoseokseen ja lisää jäähtynyt maito vähän kerrallaan kumilastalla sekoittaen.
Siivilöi seos, mikäli siinä on kokkareinen.
Lisää rommi tai rommiaromi, muscovadosiirappi ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.

Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250-asteeseen.
Sulata voi ja valuta se metallisiin leivosvuokiin. Kuumenna vuokia hetki uunissa.
Kaada taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa.
Laita vuoat uunipellille ja laske lämpötila 175-asteeseen.
Paista 60-90 minuuttia.
Ota yksi canele uunista ja kumoa vuoasta.
Jos se näyttää liian kalpealta, jätä loput leivonnaiset vielä hetkeksi uuniin.
Valmiit leivonnaiset ovat kullanvärisiä pinnalta ja hieman kermaisia sisältä.
Kumoa canelet ja laita ne hieman erilleen tarjoiluvadille.

 

Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä