Appelsiini-pullapatonki
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tavallisista arkisista resepteistä saa helposti tuunattua uusia, kun hetken miettii ja kokoaa yhteen erilaisten ruokien ja leivonnaisten
muotoja ja valmistustapoja.
Tällaisesta ajatuksesta syntyi myös pullapatonki, jonka voi täyttää mitä kekseliäämmin erilaisilla täytteillä.
Kääri kauniiseen paperiin ja vie patongin tavoin vaikkapa ystävälle tai ota mukaan kevään retkievääksi.
Appelsiini-pullapatonki
1-2 kappaletta
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia sulatettuna
yhden hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
Väliin:
200 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia tai muuta marmeladia
3 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
Pinnalle:
muna
raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää muna, suola, soker, kardemumma ja vehnäjauhot vähän kerrallaan.
Vaivaa taikinaan sulatettu voi tai margariini, sekä yhden appelsiinin kuoriraaste.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina halutessasi kahteen osaan.
Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.
Sivele pintaan appelsiinimarmeladi.
Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe tasaiseksi ja levitä seos marmeladin päälle.
Kääri viistottain tiiviiksi rullaksi.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.