Appelsiini-kinuskineliöt
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl muscovadosokeria tai ruokokidesokeria
2-4 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl kuohukermaa
175 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
½ dl Cane Syrup ruokosokerisiirappia
1 rkl appelsiinivettä tai appelsiiniaromia varovasti annostellen
Pinnalle:
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 20×30 cm kokoiseksi levyksi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista täyte.
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä suklaa kinuskin päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.