Ruisleipä
- 30 min Työaika
- 5 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 näkkileipä
- ruisleipä
- 7 dl vesi
- 11-12 dl ruisjauho
- 1 rkl suola
- 1 SAGA paistovuoka
Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksi tammikuussa 2017
Ruisleipä onkin yksi niistä herkuista joita moni ulkopuolinen Suomesta haaveilee. Ruisleivän leipominen on hieman aikaa vievää, mutta helppoa.
Ruisleipä
2 näkkileipää tai viipale ruisleipää
7 dl vettä
5 dl ruisjauhoja
Lisäksi:
1 rkl suolaa
6-7 dl ruisjauhoja
Tarvitset myös:
1 SAGA Paistovuoka (tilavuus 1,5 l)
Paloittele näkkileipä tai viipale ruisleipää kulhoon. Sekoita joukkoon vesi ja ruisjauhot.
Jätä huoneenlämpöön liinan alle vuorokaudeksi.
Lisää joukkoon suola ja loput ruisjauhot sekoittaen.
Laita taikina Saga Paistovuokaan. Anna taikinan seistä vielä lämpimässä paikassa liinan alla noin 4 tuntia.
Paista leipä 200-asteessa uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia.
Anna leivän jäähtyä rauhassa ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.