Pitaleivät

  • 15 min Työaika
  • 3 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pitaleivät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

39 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pitaleivät kuuluvat Lähi-idän ja Välimeren ruokapöytiin. Niitä saa toki valmiinakin, mutta itse tehdyt pitaleivät ovat vertaansa vailla. Ne on helppo valmistaa, mutta pitkän kohotuksen vuoksi myös aikaa vieviä. Jos aiot valmistaa muutakin, aloita pitaleipätaikinan kohottamisella.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja (tarvittaessa enemmän)
Pinnalle:
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  • Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot keskenään.
  • Lisää 42-asteinen vesi ja sekoita ainekset velliksi.
  • Anna kohota noin 20 minuuttia. Lisää suola, oliiviöljy ja loput jauhot vähitellen.
  • Vaivaa yleiskoneella noin viisi minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista pallomaiseksi.
  • Laita päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kohota liinan alla noin kaksi tuntia. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile palloiksi.
  • Peitä pallot kelmulla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile soikioiksi kaulimella tai käsin painellen.
  • Paista kuumalla pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin.
  • Täytä pitaleivät haluamallasi täytteellä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä