Peltileipä

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
peltileipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

87 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Peltileipä on näppärä valmistaa ja sitä voit tuunailla mielesi mukaan. Tästä ohjeesta saat puolikkaan uunipellillisen. Voit halutessasi tuplata ainekset ja valmistaa kokonaisen pellillisen. Leikkaa annospaloiksi ja laita osa pakastimeen. Näin saat aina halutessasi tuoretta leipää.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl siirappia TAI
  • 1 rkl sokeria (vaihtoehto)
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 1⁄2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

  • Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää kaurahiutaleet, siirappi tai sokeri ja vehnäjauhot sekoittaen.
  • Lisää lopuksi joukkoon rypsiöljy.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
  • Tuunaa! Voit korvata veden vihannesmehuilla tai maidolla. Kaurahiutaleiden tilalla voit käyttää myös muita hiutaleita tai leseitä. Korvaa halutessasi osa vehnäjauhoista muilla jauhoilla. Rypsiöljyn tilalla voit käyttää myös oliivi- tai avokadoöljyä. Voit sekoittaa joukkoon myös juustoraastetta tai porkkanaraastetta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä