Naanleipä
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rk sokeria
- ½ dl öljyä
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna (kevyesti vatkattuna)
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
- sulatettua voita
- seesaminsiemeniä TAI
- unikonsiemeniä (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
- Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu kananmuna.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
- Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
- Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä.
- Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
- Paista 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.
- Tarjoile naanleipä sellaisenaan tai vaikka hyvän kastikkeen lisäkkeenä.

Seuraksi sopii hyvin...
Naanleivän seuraksi sopii erinomaisesti esimerkiksi Palak Paneer.