Kaurainen auringonkukkaleipä
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl vesi
- 50 g tuorehiiva
- 2 tl suola
- ½ dl hunaja
- 1-2 tl kurkuma
- 6 dl Myllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseos
- 5-8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
- ¾ dl rypsiöljy
- (vaihtoehto) voi
- (vaihtoehto) margariini
- 100 g maitorahka
- 1 dl auringonkukansiemeniä
Pinnalle:
- vesi
- auringonkukansiemeniä
Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.
Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.
Kaurainen auringonkukkaleipä
2 leipää tai 14-16 sämpylää
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
½ dl hunajaa
1-2 tl kurkumaa
6 dl Myllyn Paras Kauraista Sämpyläjauhoseosta
5-8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
100 g maitorahkaa
1 dl auringonkukansiemeniä
Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
Lisää suola, hunaja ja kurkuma.
Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää.
Sekoita joukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille.
Kohota vielä noin 15 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.