Juustosämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- leipäsiirappi
- ruisrouhe
- ruisjauho
- oliiviöljy
- vehnäjauho
- juustoraaste
Nämä sämpylät ovat erittäin meheviä. Ohje kannattaa melkeinpä tuplata, sillä nämä tekevät kyllä kauppansa.
Juustosämpylät 12 jättisämpylää
1/2 l vettä
1 hiiva
1 tl suolaa
1 rkl leipäsiirappia
1 1/2 dl ruisrouhetta
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
9 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl juustoraastetta + n. 1 1/2 dl pinnalle
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää leipäsiirappi, ruisrouhe, ruisjauhot ja oliiviöljy.
Alusta taikinaan vehnäjauhot ja juustoraaste.
Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina noin 100 gramman paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja laita Brunon isoihin Amerikanmuffinivuokiin.
Anna kohota.
Suihkauta sämpylöille hieman vettä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.