Gluteeniton siemennäkkileipä
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
uunipellillinen annosta
- 2 dl vettä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl gluteeniton jauhoseos
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi. Mittaa siemenet kulhoon ja lisää kiehuva vesi, öljy, gluteeniton jauhoseos ja suola.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mikäli taikina on jäykkä, aseta päälle toinen leivinpaperi ja painele se aivan ohueksi.
- Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
- Paloittele siemennäkkileipä jäähtyneenä.
- Tarjoa!