Evässämpylät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- öljy
- leipäsiirappi
- juustoraaste
- kaurahiutale
- hillosipuli
- hiivaleipäspelttijauho
- ruisrouhe
- vehnäjauho
Tästä taikinasta saat 10 reilun kokoista evässämpylää, pikkusämpylöitä tuplamäärän.
Evässämpylät
1/2 l vettä
1/2 hiiva
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1-2 rkl leipäsiirappia
100 g juustoraastetta
2 dl kaurahiutaleita
10 hillosipulia
4 dl hiivaleipäspelttijauhoja
2 1/2 dl Korpelan myllyn ruisrouhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy, leipäsiirappi, juustoraaste ja kaurahiutaleet.
Silppua sekaan hillosipulit.
Vaivaa taikinaan hiivaleipäspelttijauhot , ruisrouhe ja vehnäjauhot.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilma pois, jaa tasakokoisiin paloihin ja pyörittele tasaisiksi pötköiksi.
Kohota liinan alla. Suihkauta pinnalle vettä ja ripottele halutessasi pinnalle hieman ruisrouhetta tai kaurahiutaleita.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa leivät toiselta sivulta auki ja täytä lempitäytteilläsi.