Yrttiset karitsakebakot
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaa TAI
- 2 dl vettä (vaihtoehto)
- 500 g karitsanjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g fetajuustoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl kuivattua rakuunaa TAI
- 1 tl timjamia
- ripaus chilihiutaleita
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- ½ ruukkua minttua
- ½ ruukkua korianteria
- ½ ruukkua Thai-basilikaa
Valmistusohje
- Laita korppujauhot kulhoon ja mittaa joukkoon kerma tai vesi ja anna turvota muutama minuutti.
- Lisää karitsanjauheliha ja kananmuna.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon.
- Murenna joukkoon fetajuusto, lisää suola, mustapippuria myllystä, rakuuna tai timjami, ripaus chilihiutaleita ja tomaattipyree.
- Hienonna yrtit joukkoon. Sekoita ainekset tasaiseksi ja muotoile pyöryköiksi tai pitkän mallisiksi tangoiksi.
- Paista kuumalla pannulla öljyssä tai uunissa leivinpaperin päällä 220 asteessa kunnes tangot ovat kauniin värisiä.
- Tarjoa karitsakebakoiden seuraksi riisiä.

Tzatziki
Tzatziki sopii monen ruoan seuraksi ja on ihanan raikasta. Tarjoa grilliruoan seurana, lihan, kalan tai kanan kanssa.
Ainekset
4 annosta
4 annosta
- 400 g turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- ripaus suolaa
- ½ ruukkua minttua
- 1/3 kurkkua
Valmistusohje
- Laita jogurtti kulhoon.
- Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.
- Lisää suola ja hienonnettu minttu.
- Raasta kurkku karkealla raastinterällä ja purista ylimääräiset nesteet pois.
- Lisää raaste joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku.