Lampaan karetta ja parsaa
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 800 g lampaan karetta
- ¾ dl oliiviöljyä
- 2 rkl limen mehua
- tai appelsiinin puristettua mehua
- 2 valkosipulinkynttä
- ¾ tl suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1 rkl hunajaa
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
Lisäksi
- 1 l vettä
- 250 g miniparsaa
Valmistusohje
- Poista kareesta mahdolliset kalvot.
- Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.
- Laita karee kokonaisena tai paloina marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Leikkaa paloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai öljytyssä grillissä väri pintaan molemmin puolin.
- Voit kypsentää kareen loppuun myös uunissa.
- Laita liha folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.
- Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
- Jos olet kypsentänyt kyljysrivin kokonaisena, leikkaa se paloiksi ennen tarjoilua.
- Paista seuraksi vihreää parsaa.
- Kuumenna vesi ja lisää suola ja miniparsat.
- Anna kiehua muutama minuutti.
- Valuta.
- Paista kaunis pinta parsaan kuumalla pannulla öljyssä.
- Mausta lampaan kare suolalla.
- Tarjoa tuoreen parsan kanssa.