Lammasvartaat, uuniperunat ja feta-jugurttikastike

Uusimmat reseptit
Advertising information
Monella lienee ennakkoluuloja lampaanlihan makua kohtaan.
Itse tutustuin lampaaseen kunnolla noin kymmenen vuotta sitten Turkissa, jossa sai uskomattoman ihanaa lammasta.
Lampaanliha on marinoituna ja sopivan kypsänä todella herkullista.
Jos olet aloittelija ja epäröit pidätkö siitä, hanki ensin miedompaa karitsanlihaa.
Vartaat ovat kätevä tapa valmistaa lammas.
Voit kypsentää ne uunissa, pannulla tai grillissä.
Saat enemmän vartaita, kun pujottelet lihapalojen väliin esimerkiksi sipulia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja.
Lammasvartaat 8-10 kpl
1 kg lampaan ulkofileetä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijaa
kuivattua minttua
kuivattua timjamia
suolaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
varrastikkuja
Leikkaa liha sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
Sekoita keskenään muut aineet.
Kaada marinadi lihapalojen joukkoon, anna maustua kylmässä muutama tunti tai mielellään yli yön.
Nosta lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Näin lihasta ei irtoa turhaa nestettä ja liha pysyy mureana.
Liota varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ennen käyttöä.
Laita lihapalat varrastikkuihin.
Kypsennä kuumassa grillissä tai noin 200 asteisessa uunissa grillivastuksella, kunnes lihasta irtoaa (lihaa painaessa esimerkiksi haarukalla) kirkasta lihasnestettä.
Tarjoa seuraksi uuniperunoita ja raikasta feta-jugurttikastiketta.
Uuniperunat
1 Rosamunda-peruna ruokailijaa kohden
alumiinifoliota
Töki pestyihin Rosamunda-perunoihin haarukalla reikiä.
Kääri perunat alumiinifolioon ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Feta-jugurttikastike 6:lle perunalle
250 g Turkkilaista jugurttia
250 g fetajuustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa
250 g kirsikkatomaatteja
punasipulia
Murenna jugurtin joukkoon fetajuusto, silppua sekaan basilika, sekoita tasaiseksi.
Tarjoa vartaiden seurana uuniperunoita ja feta-jugurttikastiketta, sekä kirsikkatomaatteja ja punasipulia.
Juomaksi sopii punaviini.