Korianterin tuoksuinen jauhelihamuhennos

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä ohje on Makunautintoja Intiasta-kirjasta.

Itse käytin ruokaan karitsan jauhelihaa.

Korianterintuoksuinen jauhelihamuhennos


Korianterintuoksuinen jauhelihamuhennos


500 g lampaan tai naudan jauhelihaa
8-9 valkosipulinkynttä
4 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 suurehko sipuli
4 rkl öljyä paistamiseen
½ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminajauhetta
2 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
2 ½ dl tuoretta korianteria
1 ½ dl paseerattuja tomaatteja vedellä (1 dl) ohennettuna
3 rkl jugurttia
4 tähtianista
2 ½ dl pakasteherneitä tai papuja
suolaa

Hienonna valkosipuli ja sipuli. Raasta inkivääri.

Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa kohtalaisella lämmöllä. Freesaa sipuli.

Lisää inkivääri ja valkosipuli ja paista kevyesti.

Sekoita joukkoon chili, kurkuma, juustokuminajauhe, korianteri ja garam masala. Paista niin kauan, että mausteet alkavat tuoksua.

Lisää ja ruskista jauheliha. Hämmennä seokseen korianterisilppu, paseeratut tomaatit, tähtianis (jos käytät lammasta, tähtianiksen voi jättää pois) sekä jukurtti. Peitä kattila kannella ja anna muhia kohtalaisella lämmöllä parikymmentä minuuttia. Muhennoksesta tulee kiinteämpää, jos poistat kannen ja lisäät lämpöä; pastakastikkeelle sopiva sakeus syntyy kannen alla hauduttamalla. Lisää jäiset herneet, kun keittoaikaa on jäljellä viitisen minuuttia. Nouki tähtianikset pois.

Tarjoa heti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä