Kebab tomaattikastikkeella
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Makuja
Kebab on yksi suomalaisten suosikkiruoka. Sen voi valmistaa kokonaan myös itse, mutta nopeampaa ja helpompaa on napata valmis kebabliha kauppojen pakastealtaasta. Valmista seuraksi maistuva tomaattikastike, jonka tulisuutta voit säätää itse. Tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi raikkaan salaatin ja riisin tai ranskanperunoiden kanssa.
Advertising information
Ainekset
2 annosta
Kebab ja tomaattikastike:
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä TAI
- 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- ripaus chilijauhetta
- ripaus juustokuminaa
- 500 g paseerattua tomaattia TAI
- 500 g tomaattimurskaa (vaihtoehto)
- ½ lihaliemikuutio TAI
- ½ kasvisliemikuutio (vaihtoehto)
- mustapippuria myllystä
- 400 g kebablihaa (valmis)
Lisäksi:
- riisiä tai ranskanperunoita
Valmistusohje
- Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla tai kasarissa.
- Lisää kuuman öljyn joukkoon sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kääntele hetki ja lisää chilijauhe ja juustokumina käännellen.
- Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska ja murennettu liemikuutio.
- Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku.
- Tarjoa tomaattikastike kuumennettujen kebablastujen seurana tai lisää kebablastut tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna.
- Tarjoa seuraksi Jasmiini- tai basmatiriisiä tai ranskanperunoita ja raikasta salaattia.