Karitsapyörykät ja hedelmäinen kermakastike
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Bonne
Paista pääsiäispöytään herkulliset karitsapyörykät ja kiehauta kastike samalla pannulla loppuvaiheessa. Nämä ihanat pyörykät maistuvat vaikkapa perunasoseen kanssa. Kastikkeen valmistus on helppoa. Kokeile Bonne soseperheen Mango-ananas-minttu sosetta, joka antaa kastikkeelle upean maun.
>> Kurkkaa lisää Bonne tuotteista <<Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 600 g karitsan jauhelihaa
- 1 ½ dl kuivattua sipulia TAI
- 1-2 salottisipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua tuoretta minttua tai
- 1 tl kuivattua minttua (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- 4 rkl sitruunanmakuista rypsiöljyä TAI
- 4 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
Hedelmäinen kermakastike:
- 4 dl kuohukermaa
- 5 dl Bonne Mango-ananas-minttu sosetta
- 2-3 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
- (suolaa tarvittaessa)
Valmistusohje
- Laita karitsanjauheliha kulhoon. Lisää kuivattu sipuli joukkoon tai kuori ja hienonna salottisipuli.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Hienonna minttu, mikäli käytät tuoretta minttua. Lisää kaikki ainekset ja suola ja sekoita massa tasaiseksi.
- Pyöritä pieniksi tasakokoisiksi pyöryköiksi. Kuumenna sitruunanmakuinen rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista karitsapyörykät kauttaaltaan.
- Lisää joukkoon kuohukerma, mango-ananas-minttu sose, soijakastike ja mustapippuria myllystä.
- Kääntele pannulla noin viisi minuuttia, kunnes kastike alkaa saeta. Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Koristele annos mintulla.
- Tarjoa karitsapyörykät ja hedelmäinen kermakastike perunasoseen tai riisin kanssa.