Karitsanpaisti
- 30 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Vaativa Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 1,3 kg karitsan luuton paisti
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- voita paistamiseen
Liemi
- 2 dl colajuomaa
- ½ dl kirsikkamehua
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- mustapippuria myllystä
- 1 tl tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
- Suolaa karitsanpaisti ja rouhi pinnalle mustapippuria.
- Sulata voi pannulla ja ruskista paisti käännellen.
- Mittaa colajuoma, kirsikkamehu, soijakastike ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon.
- Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita joukkoon vielä rosmariinia.
- Kiehauta lientä hieman kasaan.
- Valele lientä paistin päälle useita kertoja paiston aikana.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita paisti vuokaan.
- Nosta leivinpaperia paistin suojaksi siten, että voit valella paistia paiston aikana poistamatta paistomittaria.
- Paista 225-asteessa ensin 15 minuuttia.
- Tiputa lämpötila 125 asteeseen.
- Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 56-58 astetta.
- Anna lämmön tasaantua 15 minuuttia.
- Poista paistomittari vasta sitten ja leikkaa viipaleiksi.
- Tarjoa karitsanpaistin seuraksi paahdettuja juureksia.