Karitsakebakot
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
Pohja:
- 400-500 g karitsan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ nippu kevätsipulia silputtuna
- 1 rkl harissatahnaa
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ punainen paprika pieninä kuutioina
- 2 tl kuivattua minttua
- mustapippuria myllystä
- 70 g tomaattipyreetä
- ½ tl suolaa
Pinnalle:
- 1 rkl harissatahnaa
Valmistusohje
- Laita karitsan jauheliha kulhoon.
- Riko joukkoon kananmuna. Lisää harissatahna, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot, minttu, mustapippuria, tomaattipyree ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile tasakokoisiksi pötköiksi ja sivele pintaan harissatahnaa kevyesti.
- Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Laita kebakoihin varrastikut ja tarjoa seuraksi salaattia ja luonnonjogurttia.
- Vinkki! Raasta jogurtin joukkoon tuorekurkkua ja mausta ripauksella suolaa ja paprikajauhetta.