Tomaattikeitto ja chili-rakuunakrutongit

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
tomaattikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Kaupallinen yhteistyö Maalahden limppu

Tomaattikeitto on edullinen arkiruoka, joka sopii myös pitopöytään keittoruoaksi. Valmista seuraksi tyylikkäät chilillä ja rakuunalla maustetut rapeat leipäkuutiot eli krutongit.

Advertising information

Ainekset

2-4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tölkkiä säilyketomaatteja
  • 5 vihreää kivetöntä oliivia
  • 1-2 rkl kasvisfondia TAI
  • 1-2 rkl riistafondia
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus chilijauhetta
Chili-rakuunakrutongit:
  • 2-3 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ripaus chilijauhetta
  • ½ tl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kasviksia hetki.
  • Lisää säilötyt tomaatit, kivettömät oliivit, kasvis- tai riistafondi, sokeri ja mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Soseuta sauvasekoittimella ja jatka keittämistä. Anna kiehua vielä 10-20 minuuttia.
  • Tarkista maku.
  • Valmista seuraksi rapeat krutongit.
  • Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää leipäkuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä.
  • Mausta chilijauheella ja kuivatulla rakuunalla.
  • Ota sivuun ja anna jäähtyä. Tarjoa kuuman tomaattikeiton seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä