Thaimaalainen kanakeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
thaimaalainen kanakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

110 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Herkulliset keitot maistuvat kaikkina vuodenaikoina. Eksoottisen makuinen Thaimaalainen kanakeitto on upea sellaisenaan tai erilaisin vihanneksin tai riisipastan kanssa tarjottuna. Limetinlehtiä voi ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista kuivattuna. Etniset kaupat myyvät limenlehtiä pakasteena.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 600 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 2 rkl kuivattuja sieniä
  • tai 100 g tuoreita sieniä (siitake, kiinalainen sieni)
  • 6 limetinlehteä
  • 1-2 chilipaprikaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • tai muscovadosokeria
  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk kookosmaitoa
  • maun mukaan kalakastiketta
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy kattilassa.
  • Paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan.
  • Lisää inkivääriraaste, hienonnettu sitruunaruohon tyviosa, hienonnettu valkosipuli ja porkkanasuikaleet, kääntele hetki kuumassa kattilassa.
  • Lisää joukkoon liotetut ja vedestä puristetut sienet tai tuoreet sienet, sekä hienonnetut limetinlehdet ja hienonnetut chilipaprikat.
  • Leikkaa chilit kertakäyttöhansikkaat kädessä ja poista siemenet.
  • Lisää myös fariini- tai muscovadosokeri, vesi, liemikuutio ja kookosmaito.
  • Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
  • Mausta kalakastikkeella maun mukaan.
  • Tarkista maku.
  • Koristele thaimaalainen kanakeitto tuoreella korianterilla.
  • Vinkki! Voit halutessasi tarjota keiton kanssa riisipastaa tai nuudeleita, sekä lisätä joukkoon esimerkiksi bambunversoja tai mungpavun ituja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä