Portobello-tomaattikeitto
- 10 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½-1 punainen chilipaprika
- 150-200 g portobellosieniä
- mustapippuria myllystä
- 1 kasvisliemitiivistekuutio
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 pullo tomaattitäysmehua
- 2 dl sulatejuustoa TAI
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl kaurakermaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
- tuoretta korianteria TAI
- tuoretta basilikaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, sekä chilipaprika.
- Lisää ainekset kattilaan ja kääntele hetki.
- Hienonna portobellosienet ja lisää kattilaan.
- Kääntele kunnes sienet pehmenevät.
- Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Murusta sekaan Herbamare -kasvisliemitiivistekuutio ja hienonna joukkoon kevätsipuli.
- Lisää tomaattimehu ja anna kiehua hiljalleen noin 30-40 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää loppuvaiheessa halutessasi sulatejuusto, kuohukerma tai kaurakerma. Kuumenna.
- Tarkista maku.
- Hienonna pinnalle tuoretta korianteria tai basilikaa.