Perinteinen jauhelihakeitto

  • 5 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
perinteinen jauhelihakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

186 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Perinteinen jauhelihakeitto on perusruoka, joka valmistuu erittäin nopeasti varsinkin, jos käytät valmiita keittojuureksia. Nykyisin kaupan pakastealtaasta löytyy jo useammankn merkkistä sekoitusta, jotka sisältävät valmiiksi perunatkin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 500 g jauhelihaa
  • suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1½ l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kpl mustapippuria
  • 1-2 lihaliemikuutiota
  • 700 g perunoita
  • 500 g keittojuureksia
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy kattilassa.
  • Paista sipulisilppu ja jauheliha pannulla, mausta suolalla ja paprikajauheella.
  • Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit ja liemikuutiot, kiehauta.
  • Lisää ensin muut juurekset, hetken päästä perunat (jos käytät pakastejuureksia, tee toisinpäin, sillä ne ovat jo esikeitettyjä).
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Tarkista maku.
  • Ripottele pinnalle persiljasilppua.
  • Nauti jauhelihakeitto heti

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä