Perinteinen jauhelihakeitto
- 5 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1-2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 500 g jauhelihaa
- suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1½ l vettä
- 1 laakerinlehti
- 10 kpl mustapippuria
- 1-2 lihaliemikuutiota
- 700 g perunoita
- 500 g keittojuureksia
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Paista sipulisilppu ja jauheliha pannulla, mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit ja liemikuutiot, kiehauta.
- Lisää ensin muut juurekset, hetken päästä perunat (jos käytät pakastejuureksia, tee toisinpäin, sillä ne ovat jo esikeitettyjä).
- Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Tarkista maku.
- Ripottele pinnalle persiljasilppua.
- Nauti jauhelihakeitto heti