Maa-artisokka-perunasosekeitto, savulohta ja rapeita limpputikkuja
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 kg perunaa, jauhoinen lajike
- 1 (iso) sipuli
- 700 g maa-artisokkaa TAI
- 400 g maa-artisokkasosetta (vaihtoehto)
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 200 g sulatejuustoa TAI
- 200 g tuorejuustoa (vaihtoehto) TAI
- 200 g kermaa (vaihtoehto)
- suolaa
Lisäksi:
- 200-300 g lämminsavulohta
- 4 viipaletta Maalahden limppua
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Kuori perunat, sipuli ja maa-artisokat. Mikäli käytät valmista sosetta, tämä lisätään joukkoon myöhemmin.
- Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä, kunnes peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ja maa-artisokat ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mikäli käytössäsi on maa-artisokkasosetta, lisää se joukkoon nyt.
- Lisää sulatejuusto, tuorejuusto tai kerma ja mausta suolalla.
- Mikäli keitto tarvitsee ohentaa, voit lisätä joukkoon kermaa tai kiehuvaa vettä.
- Tarkista maku.
- Valmista rapeat limpputikut.
- Leikkaa leivät ohuiksi tikuiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipätikut ja valkosipuli. Kääntele kuumalla pannulla, kunnes tikut ovat rapeita.
- Jaa maa-artisokkakeitto lautasille, laita päälle lämminsavulohta paloiteltuna ja ripottele pinnalle rapeita leipätikkuja.
- Nauti!