Lihapelmenikeitto

  • 10 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Deliciest logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Deliciest

Koulut ovat alkaneet ja sitä myöten perheissä arki. Kun päivät täyttyvät töistä, koulusta ja harrastuksista, on helpoille ja herkullisille ruoille tilausta. Oletko kokeillut kaupan pakastealtaasta löytyviä dumplingeja eli pelmeneitä? Monille ne ovat tuttuja kiinalaisista ravintoloista, joissa niitä myydään dumplingeina. Jotkut ovat tutustuneet niihin venäläisessä keittiössä pelmeneinä ja Italian matkalta on saattanut jäädä mieleen raviolit. Kyseessä on taikinanyytti, jonka sisään on kääritty erilaisia täytteitä. Ne toimivat arjessa ja juhlassa ja ovat todellista pikaruokaa.Ruokaisat pelmenit kypsyvät yhtä nopeasti kuin pasta, herkullisessa liemessä kypsentäen ja mikä parasta, maistuvat koko perheelle.

Deliciestin valikoimassa on huikea määrä erilaisia makuvariaatioita: pikkupelmenit, riistapelmenit, lihapelmenit, häränlihapelmenit, lammaspelmenit, kasvispelmenit, vegaaniset broccolipelmenit, liha-pinaattipelmenit ja Villen pelmenit.

Katso tuotevalikoimaa tästä: https://deliciest.fi/tuoteperheet/pelmenit/

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 8 dl vettä
  • 1 ½ lihaliemikuutioita
  • 1 pss (400 g) Deliciest Pelmeneitä
  • 50 g sokeriherneenpalkoja
  • 100 g valkolupiinin versoja
  • 100 g auringonkukan versoja
  • 1 mieto chili
  • 1-2 punasipulia
  • 1 limen mehu
  • tuoretta korianteria
Lisäksi:
  • 1 prk Deliciest Smetanaa
  • 1-2 tl piparjuuritahnaa TAI
  • raastettua piparjuurta maun mukaan

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää pelmenit kiehuvaan nesteeseen ja keitä noin 7 minuuttia.
  • Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Ota esille valkolupiinin ja auringonkukan versoja. Hienonna mieto chili.
  • Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puolita lime ja hienonna korianteri.
  • Jaa pelmenit annoskulhoihin ja ripottele pinnalle kasvikset. Annostele päälle liemi. Purista joukkoon limenmehu ja koristele korianterilla.
  • Sekoita täyteläisen Deliciest Smetanan joukkoon piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta. Sekoita ja tarjoa keiton seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä