Lehtikaalikeitto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 1 iso juuripersilja
- 125 g lehtikaalia
- 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
- 200 g sulatejuustoa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan.
- Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
- Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.
- Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.
- Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku.
- Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.
- Nauti lehtikaalikeitto heti.