Kookoksinen katkarapu-nuudelikeitto
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kurkumaa jauheena
- 1 rkl Ginger People luomu inkiväärimurskaa
- 4 dl kookosmaitoa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio TAI
- 1 kalaliemikuutio (vaihtoehto)
- 1-2 rkl kalakastiketta
- 300 g isoja katkarapuja
- 200 g täysjyvänuudeleita
- 2 l vettä
Pinnalle:
- 1 kevätsipulinvarsi
- 1 lime lohkoina
- minttua
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää valkosipuli, chili, jauhettu kurkuma ja inkiväärimurska
- Kääntele hetki miedolla lämmöllä sekoitellen.
- Lisää kookosmaito, vesi ja murennettu kasvis- tai kalaliemikuutio.
- Kiehauta ja lisää kalakastike.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kalakastiketta.
- Sulata katkaravut.
- Kiehauta vesi ja laita täysjyvänuudelit joukkoon.
- Anna seistä hetki, kunnes nuudelit ovat sopivan pehmeitä, valuta.
- Jaa liemi kulhoihin.
- Laita joukkoon nuudelit ja katkaravut.
- Hienonna pinnalle kevätsipulia ja tuoretta minttua.
- Tarjoa keiton seuraksi limelohkoja.