Kirjolohikeitto
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota TAI
- 2 kalaliemikuutiota (vaihtoehto)
- 10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 700-800 g kirjolohifileetä
- 5 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- ½-1 ruukku tuoretta tilliä
Valmistusohje
- Kuori perunat, sipuli, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kiehauta vesi ja kasvis- tai kalaliemikuutiot ja lisää juurekset, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi kuutioiksi.
- Lisää kuohukerma kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon lohikuutiot, voi ja lopuksi hienonnettu tilli.
- Kuumenna, kunnes kalat kypsyvät. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa kirjolohikeitto!