Kirjolohikeitto

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
kirjolohikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Täyteläinen kirjolohesta valmistettu keitto maistuu kaikkina vuodenaikoina. Voit käyttää ruoassa myös muuta ruodotonta kalaa. Viimeistele ruoka tuoreella tillillä.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg perunoita
  • 1 sipuli
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota TAI
  • 2 kalaliemikuutiota (vaihtoehto)
  • 10 maustepippuria
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 700-800 g kirjolohifileetä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • ½-1 ruukku tuoretta tilliä

Valmistusohje

  • Kuori perunat, sipuli, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
  • Kiehauta vesi ja kasvis- tai kalaliemikuutiot ja lisää juurekset, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi kuutioiksi.
  • Lisää kuohukerma kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon lohikuutiot, voi ja lopuksi hienonnettu tilli.
  • Kuumenna, kunnes kalat kypsyvät. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoa kirjolohikeitto!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä