Kasvis-kinkkukeitto
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Nevalan Peruna
Nevalan perunatuotteet helpottavat arjessa ja juhlassa. Valmiiksi kypsennetyt ja paloitellut perunat erilaisissa muodoissa tekevät ruoanlaitosta helppoa ja nopeampaa.
Satokauden kasviksista, perunasta ja kinkusta valmistettu keitto maistuu kaiken ikäisille!
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 200 g kesäkurpitsaa
- 1 kevätsipuli varsineen
- 100 g parsakaalia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 ½ l vettä
- 1-2 laakerinlehteä
- 2-3 kasvisliemikuutiota TAI
- 2-3 lihaliemikuutiota
- 700 g Nevalan peruna kiusausperunaa
- 350 g palvikinkkua
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 ruukku tuoretta persiljaa
- maun mukaan suolaa
Valmistusohje
- Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi ja hienonna kesäsipuli varsineen. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsa, sipuli ja parsakaali. Kääntele hetki.
- Lisää vesi, laakerinlehdet ja liemikuutiot. Anna kiehua noin viisi minuuttia.
- Lisää kiusausperunat, paloiteltu palvikinkku ja tomaattipyree. Kuumenna.
- Hienonna persilja ja lisää joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Vinkki! Lisää joukkoon omia suosikkikasviksia halutessasi.