Kaalikeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Gasumin kanssa.
Kaalikeitto on sesongin herkku, joka maistuu viilenevänä syyspäivänä.
Oletko kuullut, että biojätteestä voi valmistaa polttoainetta?
Itse innostuin aiheesta viime helmikuussa kuultuani siitä ensimmäisen kerran. Aloimme selvittää biokaasuautojen hintoja, malleja ja ylipäätään sitä mitä kaikkea se pitää sisällään. Tarinamme alkoi helmikuussa 2021 Haukivuorelta, jossa kuvasimme TV-pilottia ja poikkesimme Kalliolan luomun luomuvihannesvarastolla. Kuulimme että kärryihin kerätyt kaalinlehdet olivat menossa biokaasulaitokselle, jossa niistä valmistetaan polttoainetta. Sinä iltana puhuimme kaasuautoista.
Nyt olemme innoissamme. Pihassa odottaa kaasuauto, joka on perheemme oma kädenojennus maapallollemme. Tankkaamalla biokaasua meidän perheemme vähentää jopa 90 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Ja mikä parasta, kaasulla tankkaaminen on paljon bensaa edullisempaa.
Advertising information
Ainekset
- 400 g valkokaalia
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 4 kiinteämaltoista perunaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1½-2 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota TAI
- 2 kasvisliemikuutiota (vaihtoehto)
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
- Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa ja lisää kattilaan kaalisuikaleet.
- Kääntele kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kaalisuikaleet ovat pehmenneet.
- Lisää joukkoon vesi, liha- tai kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet, kiehauta.
- Lisää porkkana- ja palsternakkakuutiot ja hetken päästä perunat.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla.
- Lisää jauheliha kattilaan ja kuumenna.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa kaalikeitto!
