Jauhelihakeitto
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 2 l vettä
- ½ kg kiinteämaltoisia perunoita
- 1 sipuli
- 150 g palsternakkaa
- 150 g lanttua
- 150 g juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 2 lihaliemikuutiota
- tai kasvisliemikuutiota
- 1-2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 5 valkopippuria
- 1 ruukku tuoretta lipstikkaa
- tai persiljaa
- tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen.
- Mausta suolalla.
- Lisää vesi ja kiehauta.
- Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.
- Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen.
- Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
- Tarkista liemen maku.
- Lisää tarvittaessa suolaa.
- Silppua lopuksi joukkoon lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa.
- Tarjoa jauhelihakeitto hyvässä seurassa.