Jauheliha-kaalikeitto
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 sipuli
- 800 g keräkaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g jauhelihaa
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 ½ l vettä
- 2-3 porkkanoita
- 5-10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehtiä
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 lihaliemikuutiota TAI
- 2 kasvisliemikuutiota
Pinnalle:
- tuoretta meiramia TAI
- tuoretta persiljaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
- Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
- Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
- Tarkista maku.
- Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.
- Nauti jauheliha-kaalikeitto heti.