Gazpacho ja pestokrutongit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kurkku
- sipuli
- tomaatti
- paprika
- valkosipulinkynsi
- Biotta Tomaattitäysmehu
- Biotta Vihannestäysmehu
- oliiviöljy
- punaviinietikka
- Herbamare yrttisuolaseos
- mustapippuri
- punainen chilipaprika
- chilikastike
- paahtoleipä
- vihreä pestokastike
Gazpacho on ihastuttava kylmä vihanneskeitto, jonka valmistus on helppoa ja nopeaa. Tarjoa vaikkapa kesäjuhlien alkupalakeittona tai hellepäivän kevyenä lounaana.
Gazpacho ja pestokrutongit
4 annosta
1 tuorekurkku
1 sipuli
4 tomaattia
1 paprika
1 iso valkosipulinkynsi
2 dl Biotta Tomaattitäysmehua tai Biotta Vihannestäysmehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
n. 1 tl Herbamare yrttisuolaa tai maun mukaan
mustapippuria myllystä
(pala punaista chilipaprikaa tai pieni määrä chilikastiketta)
Lisäksi:
4 paahtoleipäviipaletta
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl vihreää pestokastiketta
Huuhtele kurkku, tomaatit ja paprika.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista paprikasta kanta ja siemenet.
Laita ainekset tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tomaattitäysmehu tai vihannestäysmehu,
oliiviöljy, punaviinietikka, Herbamare yrttisuola ja mustapippuria myllystä.
Pyöräytä ainekset tasaiseksi soseeksi.
Tarkista maku.
Mausta halutessasi chilipaprikalla tai chilikastikkeella.
Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää murskattu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot.
Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipäkuutiot saavat väriä.
Lisää joukkoon vihreä pestokastike ja kääntele hetki, kunnes pesto sekoittuu leipäkuutioihin.
Tarjoa kylmä keitto rapeiden pestokrutonkien seurana.
Vinkki! Raikasta keittoa puristamalla joukkoon hieman sitruunan- tai limenmehua.