Borssikeitto
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3 rkl öljyä
- 800 g (=n 4 kpl) raakoja punajuuria
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 omena
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g keräkaalta
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 laakerinlehti
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- mustapippurirouhetta
- provencen yrttejä
- 1-2 rkl punaviinietikkaa
Pinnalle:
- tuoretta persiljaa
- smetanaa
Valmistusohje
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja omena.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kaali karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota punajuuriraastetta hetki.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota muut kasvikset. Lisää punajuuriraaste joukkoon.
- Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.
- Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.
- Tarjoa keiton seurana smetanaa ja tuoretta leipää.