Ahvenkeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
ahvenkeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Kaupallinen yhteistyö A. Vogel

Ahvenkeitto on raikas vaihtoehto perinteisen lohikeiton sijaan. Lisäksi ahven on edullisempaa kuin lohi. Lisäksi ahvenia löytyy lähes jokaisesta järvestä ja purosta.

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 sipuli varsineen
  • 3-4 lehtisellerin vartta
  • 1 fenkoli
  • ½ punainen chili
  • 2-3 lehtikaalinlehteä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ l vettä
  • 2-3 Herbamare Kasvisliemikuutiota
  • maun mukaan Herbamare Spicy -yrttisuolaa
  • 500-600 g ahvenfileetä
  • 1 limen mehu
  • maun mukaan tilliä

Valmistusohje

  • Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja hienonna sipuli varsineen. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna fenkoli.
  • Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Poista lehtikaalinlehdistä kova lehtiruoti ja hienonna lehdet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
  • Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja liemi on maukas.
  • Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
  • Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Purista joukkoon limenmehu ja hienonna joukkoon tilliä. Tarkista maku.
  • Tarjoa ahvenkeitto tuoreen leivän kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä