Ahvenkeitto
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 1 sipuli varsineen
- 3-4 lehtisellerin vartta
- 1 fenkoli
- ½ punainen chili
- 2-3 lehtikaalinlehteä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 ½ l vettä
- 2-3 Herbamare Kasvisliemikuutiota
- maun mukaan Herbamare Spicy -yrttisuolaa
- 500-600 g ahvenfileetä
- 1 limen mehu
- maun mukaan tilliä
Valmistusohje
- Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja hienonna sipuli varsineen. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna fenkoli.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Poista lehtikaalinlehdistä kova lehtiruoti ja hienonna lehdet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
- Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja liemi on maukas.
- Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
- Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Purista joukkoon limenmehu ja hienonna joukkoon tilliä. Tarkista maku.
- Tarjoa ahvenkeitto tuoreen leivän kanssa.
