Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta
- 30 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 4 dl ohrasuurimoita TAI
- 4 dl riisiä TAI
- 4 dl couscousia TAI
- 4 dl spelttihelmiä TAI
- 4 dl ruishelmiä
- 100 g fetajuustoa
- 2 tomaattia
- ½ kesäkurpitsa
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 kesäsipuli
- 1-2 tl rakuunaa
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- 3 paprikaa
- 6 rkl juustoraastetta
- vettä
- 1-2 nippua parsaa
- 20 kpl varhaisperunoita
- 3-4 rkl rypsiöljyä TAI
- rapsiöljyä
Valmistusohje
- Valmista ensin täyte.
- Laita kypsät ohrasuurimot, riisi, couscous, spelttihelmet tai ruishelmet kulhoon.
- Hienonna joukkoon fetajuusto ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Kuutioi myös kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet ja kesäsipuli varsineen.
- Mausta seos rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
- Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi ja täytä täytteellä.
- Ripottele jokaisen pinnalle ruokalusikallinen juustoraastetta.
- Laita öljytylle grilliparilalle kuumaan grilliin tai grillaa alumiinisessa grillivuoassa.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
- Kuori parsat kevyesti ja poista kannat. Leikkaa halutessasi paloiksi.
- Laita parsat kiehuvaan veteen hetkeksi ja valuta parsat, joissa on vielä puruvastusta.
- Paloittele kypsät varhaisperunat lohkoiksi tai puolikkaiksi ja laita yhdessä parsapalojen kanssa grillivuokaan. Valuta päälle öljyä.
- Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja rouhi mausteeksi suolaa myllystä. Grillaa välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat saaneet väriä.
- Tarjoa grillattujen paprikoiden kanssa.
- Vinkki! Viipaloi avomaankurkkuja puolikas kurkku ruokailijaa kohden. Hienonna joukkoon tilliä ja valuta päälle hieman väkiviinaetikkaa. Sekoita joukkoon ripaus sokeria.