Shakshuka
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Shakshuka on herkullinen tarjottava brunssilla tai seisovassa pöydässä. Tunisiasta tutussa ruoassa maistuu useimmiten tomaatit, valkosipuli ja paprika, sekä muita kasviksia. Helppo ateria valmistuu vaikka valurautapannulla, jossa voit loppukypsentää ruoan uunissa. Tarjoa seuraksi Baba Foodsin ihania hummuksia ja quinoasalaattia. Saat koottua aineksista mainion brunssin helposti.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g valutettuja kypsiä kikherneitä
- 400 g tomaattimurskaa
- ½ tl juustokuminaa tai maun mukaan
- ripaus chilijauhetta
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- 3 kananmunaa
Lisäksi:
- Baba Hummus Punajuuri
- Baba Chili Hummus
- Baba Olivinade
- vaaleaa leipää
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpötilaa.
- Lisää valutetut kikherneet, tomaattimurska, juustokumina, chilijauhe, suola ja mustapippuria myllystä.
- Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
- Riko päälle kananmunat ja kypsennä 200 asteessa uunissa, kunnes kananmunat ovat jähmettyneet.
- Tarjoa shakshukan seuraksi Baba Punajuurihummusta tai chilihummusta, Baba Olivinadea ja vaaleaa leipää.