Palsternakkalaatikko
- 20 min Työaika
- 2 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Gasum
Joulu lähestyy ja moni alkaa jo pohtia mitä ruokaa jouluna pöytään laittaisi. Palsternakkalaatikko sopii toki muulloinkin tarjottavaksi, mutta on kiva lisä joulupöydässä. Sopivan makea ja maistuva laatikkoruoka valmistuu helposti. Suurenna ohjetta tarpeesi mukaan. Ja muistathan laittaa palsternakan kuoret biojäteastiaan, jotta ne voidaan hyödyntää vaikkapa Gasumin biokaasun valmistukseen.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 kg palsternakkaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl ruokakermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- kanelia TAI
- inkivääriä (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 1-2 rkl korppujauhoja
- 25 g voita
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele palsternakat.
- Laita ne kattilaan ja laske vettä sen verran, että palsternakat peittyvät. Anna kiehahtaa ja lisää suola.
- Keitä kannen alla kypsäksi noin 15 minuuttia. Valuta ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon rikotut kananmunat, korppujauhot, siirappi, suola ja kaneli tai inkivääri. Sekoita tasaiseksi.
- Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja tasoita pinta.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele lusikalla tai haarukalla kuvioita halutessasi.
- Lisää päälle voinokareita. Kypsennä 150-175 asteessa noin 1½ tuntia.
- Tarjoa palsternakkalaatikko heti.